Ivanovičová je vo šťvrťfinále. Stretne sa so Svitolinovou

31.05.2015 Celý región

Paríž 31. mája (TASR) - Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová a Srbka Ana Ivanovičová sa stretnú vo štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Svitolinová si v osemfinále na parížskej antuke poradila s domácou Francúzkou Alize Cornetovou v dvoch setoch 6:2, 7:6 (9).

Pre najlepšiu hráčku na okruhu WTA za mesiac apríl je to životný úspech na podujatiach veľkej štvorky. Ivanovičová, šampiónka z roku 2008, zdolala Rusku Jekaterinu Makarovovú v troch setoch 7:5, 3:6, 6:1. Oba zápasy po dvadsiatich minútach prerušili pre dážď.

"Podmienky boli dnes náročné, tri hodiny sa nehralo. Počas prestávky som niečo zjedla a počúvala som hudbu. Spokojná som najmä s tretím setom, v ktorom som hrala naozaj super," povedala pre akreditované média Ivanovičová, ktorej opäť fandil v hľadisku jej priateľ - nemecký futbalový reprezentant Bastian Schweinsteiger.

Dva odložené zápasy

Osemfinále dvojhry žien na tenisovom Roland Garros medzi Ruskou Mariou Šarapovovou a Češkou Luciou Šafářovou preložili na pondelok. Vinou dažďa prišlo k posunutiu programu a duel obhajkyne titulu s českou ľaváčkou, ktorý mal byť posledným na dvorci Susanne Lenglenovej, sa v nedeľu neuskutoční. Informovala o tom agentúra Reuters. Španielka Garbine Muguruzová odohrá svoj duel proti Talianke Flavii Pennettovej rovnako v pondelok.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Jelina Svitolinová (19-Ukr.) - Alize Cornetová (29-Fr.) 6:2, 7:6 (9),
Ana Ivanovičová (7-Srb.) - Jekaterina Makarovová (9-Rus.) 7:5, 3:6, 6:1
 

Vyberte región